Bewegwijzering binnen

Bewegwijzering binnen zorgt voor een prettigere bezoekersbeleving. Niets is zo vervelend als een groot gebouw binnenlopen en vervolgens niet weten waar je moet zijn. Met bewegwijzering voor binnen, is dit zo opgelost. Binnenbewegwijzering is onmisbaar in ieder bedrijf. Goede bewegwijzering binnen uw pand sluit naadloos aan op de rest van het interieur. Hierdoor zijn de borden niet al te opvallend, maar vallen ze wel genoeg op om het gewenste effect te hebben (namelijk uw bezoekers de weg wijzen).

SOORTEN BEWEGWIJZERING BINNEN

Binnenbewegwijzering kan uit verschillende soorten bewegwijzering bestaan. Denk hierbij onder andere aan de volgende soorten bewegwijzering:

  • Borden om vluchtroutes aan te geven
  • Bewegwijzering voor de toiletten en andere specifieke ruimtes
  • Grote bewegwijzering in de centrale hal – bijvoorbeeld voor het aangeven waar de balie is
  • Bewegwijzering bij de lift/het trappenhuis – op welke verdieping zit welke bedrijf/afdeling?
  • Nummering van lokalen/ruimtes
  • Deurborden voor toiletten/kantine/vergaderzaal enz.

Bewegwijzering binnen heeft dan ook meerdere functies. Niet alleen geeft het de looproutes aan, maar het maakt ook duidelijk waar bepaalde ruimtes zich bevinden. Hoe simpel het ook klinkt, dit zijn wel zaken die het voor een bezoeker van een pand een betere ervaring maken.

pictogram veiligheid

VERPLICHTE BINNENBEWEGWIJZERING

Een deel van de binnenbewegwijzering in gebouwen is verplicht. Zo moeten vluchtroutes duidelijk zijn aangegeven. Ook alle nooduitgangen moeten duidelijk gemarkeerd zijn. Waar aanwezig, moeten ook brandblussers en brandslangen duidelijk zichtbaar zijn. En natuurlijk is het ook wel zo prettig als er een onderscheid gemaakt wordt tussen de toiletten voor dames- en heren.

NAAMBORDJES EN ANDERE AANDUIDINGEN

Niet alleen de looproutes, ook de uiteindelijke bestemmingen zijn belangrijk om duidelijk op te nemen in de binnenbewegwijzering. Hier kunnen verschillende oplossingen voor bedacht worden. Zo zijn er simpele stickers die op deur of muur bevestigd kunnen worden. Een andere manier is het werken met deurhouders. Met deze houders heeft u zelf de mogelijkheid om de inhoud te vervangen. Zo kunt u bij verschillende kantoren of afdelingen de namen van het daar werkende personeel vermelden. Komt er iemand bij of gaat er iemand weg? Dan vervangt u gewoon het insteekvel. Er hoeft dan dus niet iedere keer een nieuw naambordje te komen, wat uiteindelijk weer flink in de kosten scheelt. Dit geldt ook voor andere borden en aanduidingen. Veel aanduidingen zijn gemakkelijk te hergebruiken of gewoon standaard leverbaar. Dit scheelt ook flink in de kosten, omdat er dus geen ontwerpkosten meer bij komen kijken.

BEWEGWIJZERINGSPLAN VOOR BINNEN

Bewegwijzering voor binnen bestaat in de meeste gevallen uit veel losse onderdelen. VUSP maakt dan ook altijd een compleet bewegwijzeringsplan, zodat u zeker weet dat er niks vergeten wordt. Iedere deur/kamer/afdeling en mogelijke loop- en vluchtroutes worden in kaart gebracht. In het plan voor de bewegwijzering verwerken wij al deze ruimtes en de posities van de bewegwijzering in een kaart. Hierdoor weet u precies wat waar moet komen te hangen. En die montage hoeft u natuurlijk niet zelf te doen, dat doen wij gewoon voor u.

bewegwijzeringsplan

Het bewegwijzeringsplan wordt samengesteld met jarenlange ervaring als achtergrond. Iedere ruimte wordt duidelijk beschreven en aangeduid. Hetzelfde geldt voor de overige bewegwijzering, zoals de vluchtroutes en brandblusinstallaties. De montage wordt door ons eigen team uitgevoerd, waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit. Wij volgen het bewegwijzeringsplan uiteraard volledig op, waardoor er nergens misverstanden over ontstaan en er geen enkel bordje vergeten wordt. Dat is namelijk het risico als u de bewegwijzering binnen aan gaat brengen zonder duidelijk plan. De kans is groot dat er dan een deel van de benodigde borden niet besteld zijn en deze tegen hogere kosten nabesteld moeten worden. Schakel daarom altijd een bewegwijzeringsspecialist zoals VUSP in. Wij helpen u van A tot Z met het plan voor de bewegwijzering binnen uw gebouw. Van ontwerp tot montage, bij VUSP wordt alles geregeld.

BEWEGWIJZERING BINNEN BESTELLEN

Heeft u specifieke bewegwijzeringsonderdelen nodig? Of zijn bepaalde borden aan vervanging toe? Neem dan ook gerust contact op met VUSP. Wij leveren u vervolgens precies wat u nodig heeft, wanneer u het nodig heeft.

Laat u VUSP ook het onderhoud van de bewegwijzering binnen uw gebouwen doen? Dan zorgen wij er uiteraard vanzelf voor dat beschadigde onderdelen vervangen worden en dat de bewegwijzering altijd aan de juiste eisen voldoet. In ons bewegwijzeringsplan geven wij u alle mogelijkheden daartoe. Kies vandaag nog voor bewegwijzering zonder zorgen, kies voor VUSP! Onze enthousiaste medewerkers staan u graag te woord en helpen u graag met het opstellen van het complete plan. Hierdoor bent u weinig tijd kwijt aan deze benodigdheden en kunnen wij binnen korte termijn al de complete bewegwijzering binnen uw gebouw in orde maken.

Voor buiten bewegwijzering klik hier. Voor onze overige producten kunt u ook eens kijken bij gemeenten of bedrijven.

Chat openen
1
Kunnen wij u ergens mee helpen?